Naše Usluge

Od usluga u našem drvnom centru izdvajamo:

 

 

 

Rezanje drvenih ploča

Brzo, precizno i kvalitetno rezanje svih vrsta drvnih ploča sa optimiziranjem utroška materijala.Kompjuterski program za optimiziranje omogućuje najbolju iskorištenost ploče ,a sve narudžbe za rezanje ispunjavamo u roku od 24 sata, bez obzira na količinu.Rezanje se vrši na CNC raskrajaču kao i na horizontalnim raskrajačima ploča sa predrezačima.

Kantiranje ploča

Kantiranje ili lijepljenje rubova ABS trakom je jedan od najvažnijih procesa u proizvodnji svake vrste pločastog namještaja. Kantiranje u našem drvnom centru se vrši na najsavremenijoj kant mašini koja ima dijamantske predfrezere za ispravljanje eventualnih neravnina koje mogu nastati prilikom rezanja.Kantiranje se vrši ABS i PVC trakom debljine od 0,4 do 2,0 mm, a širine do 5 cm.

Krivolinijsko kantiranje

Nudimo Vam mogućnost krivolinijskog kantiranja tj. kantiranja nepravilnih oblika ( okruglih, ovalnih i slično ) na specijalnim mašinama za krivolinijsko kantiranje. Na ovaj način svi krivolinijski oblici će biti kantirani na vrhunski način u skladu sa željom kupca.

Furniranje ploča

Naš tržni centar nudi uslugu MDF i iveral ploča visoko otpornim i kvalitetnim HPL laminatom debljine do 0,8 mm. Furniranje HPL laminatom je jedan od vidova proizvodnje zahtjevnijeg namještaja koji se nameće kao nezaobilazna stavka u proizvodnji kancelarijskog, kupatilskog i kuhinjskog namještaja. Furniranje se vrši hladnim presovanjem i lijepljenjem na drvenu plohu.

Izrada rolada vrata

U saradnji sa svjetski renomiranim proizvođačem repromaterijala za namještaj Rehau, nudimo uslugu proizvodnje rolo vrata za namještaj. Funkcionalnost, jednostavno rukovanje i rijetko viđena elegancija sa rolo vratima Vaš namještaj čini kvalitetnijim i ljepšim. Fronte Vaših rolo vrata se rade od aluminija i kvalitetnog PVC-a i to u boji trešnje, bukve i aluminija. Vrata se mogu otvarati horizontalnim i vertikalnim sistemom otvaranje ,a idealna mjesta upotrebe su :
-Kancelarijski ormari
-Kuhinjski viseći elementi
-Hodnik garniture
-Ormarići unutar američkih plakara

Bušenje otvora na drvenim pločama

Naš drvni centar Vam pruža uslugu bušenja svih vrsta otvora na drvenim pločama koje su neophodne za postavljenje baglama, ručica i druge vrste okova. Bušenje se vrši na savremenoj mašini ekspeditivno i kvalitetno. Pored bušenja drvnih ploča pružamo uslugu bušenja otvora na inox i granitnim sudoperima koji su neophodni za postavljenje slavina.

Ljepljenje i sastavljanje ploča

Savremeni dizajn zahtjeva korištenje sve debljih vrsta drvenih ploča koje je na tržištu često teško pronaći. S tim ciljem pružamo Vam uslugu lijepljenja i sastavljanja raznih debljina ploča kako bismo dobili što efektniji i elegantniji izgled ploča koje sa postavljanjem odgovarajuće lajsne ili kantiranjem dobivaju idealan izgled.

Rezanje i spajanje drvenih profila (lajsni) pod uglom 45°

Ukrasne drvene lajsne maksimalno povećavaju estetiku Vašeg namještaja, pa smo sa tim ciljem uveli uslugu rezanja i sklapanja drvenih profila pod uglom od 45°. Rezanje se vrši na specijaliziranoj mašini koja istovremeno siječe obje strane pod uglom od 45° , a istovremeno sa leđne strane lajsne frezuje otvore koji prilikom sastavljanja spoj čine idealnim. Za spajanje se koriste specijalni zaptivači tzv. lastin rep koji je u istom dezenu kao i drveni profil koji se reže.

Ostale usluge

Osim ovih primarni usluga naš drvni centar Vam pruža i mogućnost prepravke Vašeg namještaja i ploča ( skraćivanje, obrada, demontaža, optimiziranje, rezanje ploča, sastavljanje, pakiranje i prijevoz.

 

 

Radno vrijeme drvnog centra od 08,00 h – 18,00 h
Subotom od 08,00 do 16,00 h

 

Prodajni program

Široka lepeza proizvoda u našem prodajnom programu čine ono po čemu smo prepoznatljivi već skoro dvije decenije. Vrhunski proizvođači namještaja, stolari, hobisti-amateri su klijenti koji kod nas uvijek mogu naći povoljan i kvalitetan repromaterijal za proizvodnju pločastog namještaja. Kućanski aparati, posuđe, galanterija za kuhinju, kuhinjski aparati, vijčana roba, zidne i samoljepljive tapete, boje i lakovi i još mnogo toga drugog su ono što možete pronaći u našim prodajnim prostorima.

Pogledaj sve
Pogledaj

Repromaterijal

U saradnje sa renomiranim svjetskim proizvođačima drvnih ploča svim svojim kupcima bez obzira da...

Pogledaj

Kućanski aparati

Ponudu malih kućanskih aparata obogatili smo hit spravom mašinom za cijeđenje nara i drugih...

Pogledaj

Posuđe

Na zahtjev kupaca našeg kuhinjskog namještaja ponudu smo proširili i na kvalitetno i vrhunsko...